Idén harmadik alkalommal jelenik meg a Pécsi Országos Színházi Találkozó OFF programjai között a Pécsi Flaszter, avagy a „Flaszter in Fünfkirchen”. A közösségi alkotás részeként többek közt utcai színjátszással, verseléssel, fényképezkedéssel, illetve a sétálókat bevonó közös játékkal, - és sok meglepetés-akcióval találkozhat a városlakó, és az ide látogató, más szóval élve, a pécsi flaszter utcanépe. A pécsi utcaképet a 19. század első felében viselt ruhákba öltözve, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium diákjai színesítik, alakítják.

 

Ez évben a Jókai tér 2. (volt CitiBank épülete) és környéke biztosít helyet bemutatkozásaiknak, ahol 2014. június 5. és 14. között délutánonként szeretettel várjuk az érdeklődő látogatókat.

2014. június 7-én (szombaton), 18.00 órakor Felfüggesztve – dalszövegek versben címmel versszínházi produkció lesz látható a „Jókai tér Kettőben”. Egy igazi kuriózumnak számít, hiszen a Babitsos diákok kedvenc dalszövegeiket fogják elszavalni az egybegyűlteknek.

A pécsi Babits Gimnázium a hagyományosan jó hírnévnek örvendő képzési és tanulmányi eredményei mellett, a humán-művészeti tagozata is számos sikert érdemelt már ki. A tanulók rendszeres résztvevői különböző versenyeknek, bemutatóknak.

Kimagasló eredményeket ért el az iskola verseléssel és versszínházi műfajjal foglalkozó Pódium Szakköre, valamint a Balásy Szabolcs vezette Babits Vegyeskar is, mely tagjaiból többen már most készülnek a jövő évi Europa Cantatra.

 

Töltsünk együtt egy-egy kellemes kora nyári délutánt a pécsi flaszteren!

 


A rendezvények látogatása ingyenes!

 

Információ: Weinreich László, Tel.: +36-30-4484286

 


*Az esemény a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSzT) OFF programja, mely a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola, a „CooPécs – a pécsi kooperáció” és a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter közös szervezése. Az esemény helyszínét a Pécsi Holding biztosítja a POSzT idejére!